Zakład Przetwórstwa Mięsnego "DRĄG" SC prowadzi hurtową i detaliczną sprzedaż wędlin, mięs i podrobów.  Cała produkcja, wraz z ubojem,  odbywa się  w zakładzie w Górze Motycznej i jest oparta na trzodzie chlewnej z Powiatu Dębickiego. Mięso pochodzi z własnej ubojni i spełnia najwyższe standardy fitosanitarne.

       Nie stosujemy nastrzykiwania mięsa na wydajność oraz substancji na przedłużenie trwałości i świeżości mięsa.

 

 ŚWIEŻE MIĘSO I KIEŁBASY Z ZIOŁAMI I NATURALNYMI PRZYPRAWAMI TO NASZE ATUTY

 

Nasz asortyment

 

Przetwory mięsne

Nasze kiełbasy, wędzonki, szynki i wędliny podrobowe mogą Państwo zobaczyć w menu po lewej stronie.

Mięso wieprzowe

Schab, karkówka, łopatka, polędwiczki, szynka, żeberka, kości, słonina, błona mielona, podroby wieprzowe: wątroba, płuca, serca, ozory, nerki.

Mięso wołowe

Wołowe pieczeniowe, ligawa, polędwica, gulaszowe, rosołowe, antrykot, rostbef.

 

Na zamówienie pieczemy całą szynkę tylną z kością lub bez (ok 6 kg) lub prosiaka
z foremki (skład szynka ) waga 3 kg